LISÄTIETOJA TUOTTEISTA

ANNIE SLOAN CHALK PAINT™

Annie Sloan Chalk Paint™ on erinomainen ominaisuuksiltaan. Sillä voi maalata ja sisustaa kauniisti, helposti, nopeasti ja monipuolisesti. Ei tarvita esitöitä, ei hiomista, ei puhdistusta, ei pohjamaaleja… Ja useimmiten kertasively riittää.

Chalk Paint™ on myös hyvin riittoisaa, litran purkilla maalaat keskimäärin 13 neliötä. 120 ml testipurkeilla voit testata täydellisen sävyn löytymistä tai maalata pienempiä kohteita. Pieni purkki riittää yleensä esimerkiksi tuolin maalaamiseen tai niitä voi kätevästi käyttää koristemaalaukseen. Sävyjä voi myös vapaasti sekoittaa keskenään, jolloin voit luoda itsellesi täydellisen oman sävyn.

Chalk Paint™ kuivaa nopeasti, pinta on kuiva alle tunnissa. Kaiken muun hyvän lisäksi maali on siis myös nopea.

Värisävyt ovat pehmeät ja ne ovat omiaan luomaan harmonisia ja kauniita tiloja. Maalattu pinta on kuivuneena samettisen kalkkimainen, täysmatta ja täysin hengittävä. Pigmentti- ja kuiva-ainepitoisuus on suuri, joten useimmiten Chalk Paint™ peittää kertasivelyllä. Tarpeen mukaan sitä voi ohentaa tilkalla vettä tai paksuntaa jättämällä kannen yöksi auki - kuinka kätevää! Myös työvälineet puhdistuvat helposti vedellä.

Täysmatta pinta antaa ihastuttavan levollisen tunnelman, joka rauhoittaa tilan. Maali vanhenee kauniisti eikä se koskaan irtoa lastuina, se kuluu puuterimaisesti ohentuen, mutta kestää hyvin aikaa. Kuivuttuaan maalin pinnasta saattaa irrota hieman kuiva-ainetta, jolloin pinnan voi halutessaan harjata tai pyyhkäistä kevyesti puhtaalla, kuivalla rätillä. Maalista ei sen kuivuttua kuitenkaan tartu väriä esim. vaatteisiin.

Maalipinnan voi kulutuksille alttiissa kohteissa (pöytien pinnat, huonekalut jne.) käsitellä joko värittömällä tai värillisellä vahalla, jos pintaan halutaan myös patinaefektiä. Vahan käyttö antaa maalipinnalle suojaa ja helpottaa käytettävyyttä. Vahalla voi myös säätää värisävyjä, vaalea vaha hieman tummentaa sävyjä ja tummilla vahoilla saa aikaan ihan uudenlaisia värejä sekä patinaefektejä.

Chalk Paint™ on ekologinen, liuotteeton, lyijytön, hajuton ja se soveltuu kaikenlaiseen maalaamiseen, myös lasten leikkikaluihin, sillä siinä ei ole haitallisia aineita. Annie Sloan Soft Waxissa on hieman liuotinta, mutta vain noin 1/3 sallituista määristä. Jos vahaa käytetään lasten kalusteissa tai leluissa, on suositus antaa sen kuivaa vähintään 5 päivää, mielellään jopa 3 viikkoa.

Koska maali on täysin hengittävä, se soveltuu erinomaisesti pinnoille ja kohteisiin, joissa on tärkeää säilyttää pintojen hengittäminen: esimerkiksi perinnekohteet, vanhat talot ja talvisin kylmillään olevat kesäasunnot. Hengittävä maalipinta soveltuu kuitenkin kaikkiin uusiinkin kohteisiin ja tekee hyvää materiaalille kuin materiaalille.

Maalilla voit sisustaa niin sisä- kuin ulkotiloissa. Ulkokohteissa on tärkeää jättää pinnat vahaamatta, että pinnat hengittävät vapaasti. Mikäli ulkokohteissa halutaan säilyttää voimakkaat värit, voidaan kohteet lakata UV-suojan sisältävällä lakalla.

Chalk Paintilla saa myös luotua monenlaisia efektejä sisustukseen, esimerkiksi vanhaa ranskalaista 1700-luvun tunnelmaa, patinaa ja erilaisia kuviointeja mm. kuivamaalaamalla.


ANNIE SLOAN WALL PAINT

Wall Paintilla on samoja hyviä ominaisuuksia kuin Chalk Paintilla, mutta sitä voi paremmin pyyhkiä ja hangata. Se on sen vuoksi täydellinen maali seiniin ja
kattoihin, joihin elämä jättää jälkensä.

Wall Paint on vesiohenteista, hyvin peittävää, riittoisaa, hajutonta, nopeasti kuivuvaa ja mattapintaista, kuten Chalk Paint. Wall Paintissa on kuitenkin parempi kulutuksen- ja hankauksenkesto, joten se soveltuu täydellisesti seinille ja kattoihin. Wall Paint ei tarvitse vahaa tai lakkaa viimeistelyyn. Sävyjä voidaan sekoittaa keskenään ja voit luoda ihan oman, täydellisen sävyn itsellesi. Wall Paintia voit myös käyttää liitutauluna, siihen voi kirjoittaa liidulla ja pyyhkiä pois (liitaulun ei siis enää tarvitse olla musta tai vihreä). Siinä on vain minimimäärä haihtuvia orgaanisia yhdisteitä (VOC) eikä se sisällä lyijyä ja se on saanut eurooppalaisten standardien mukaisen Toy Safe -merkinnän (BS EN 71-3:2013).

Wall Paint on parhaimmillaan kulutuksenkestoa vaativissa seinissä ja katoissa. Huonekalut ja muut esineet kannattaa edelleen maalata Chalk Paintilla, jolla on ainutlaatuinen tarttuvuus, peittävyys ja hengittävyys muiden hyvien ominaisuuksiensa lisäksi. Toki Chalk Paintillakin voi maalata seiniä, kuten ennenkin, mutta Wall Paint tarjoaa seinille sitä vahvemman kulutuksenkeston eikä se tarvitse viimeistelyä vahalla tai lakalla.KURSSIT

Kursseillamme opit lukuisia erilaisia tekniikoita, joita voit soveltaa moniin kohteisiin ja opit käyttämään maaleja monipuolisesti. Kursseistamme löydät lisätietoja täältä. Kurssit sopivat myös esimerkiksi työ- tai kaveriporukoille, illanvietteeksi ja lahjaksi, kun halutaan oppia ja kokea jotakin uutta.

Tulet huomaamaan, kuinka helppoa ja mukavaa Annie Sloanin maaleilla maalaaminen onkaan!


PRODUKT INFORMATION

ANNIE SLOAN CHALK PAINT™
Chalk Paint™ har fantastiska egenskaper. Med den kan man måla och dekorera vackert, enkelt, snabbt och mångsidigt. Det behövs inget förarbete, ingen slipning, ingen rengöring, ingen grundmålning... Och oftast räcker det med ett lager. Chalk Paint ™ är mycket dryg, med 1 liters burk målar man i genomsnitt 13 kvadratmeter. Med en 120 ml testburk kan man testa den perfekta tonen eller måla mindre föremål. Den lilla burken är vanligen tillräcklig, exempelvis för att måla en stol, eller den kan lämpligen användas för dekorationsmålning. Nyanser kan också fritt blandas med varandra så att ma kan skapa sin egen perfekta färgton.

Chalk Paint™ torkar snabbt, ytan är torr på en timme. Med allt annat är denna färg alltså också snabbtorkande.

Färgnyanserna är mjuka och de kommer att skapa harmoniska och vackra ytor. Den målade och torkade ytan är sammetsmatt, kalkaktig, helmatt och den andas. Pigment- och torrsubstanshalten är hög, så i de flesta fall täcker Paint Chalk™ med ett lager. Vid behov kan den förtunnas med lite vatten eller förtjockas genom att lämna locket öppet för natten - bekvämt eller hur! Dessutom kan verktygen lätt rengöras med vatten.

Den helmatta ytan ger ett härligt rofyllt intryckr som lugnar utrymmet. Färgen åldras vackert och flagnar aldrig, den bara slits tunt som puder, men den håller länge. Den torkade ytan kan ge lite pudrig torrsubstans som kan borstas eller torkas försiktigt med en ren, torr trasa. Den torkade färgen ger sig inte t. ex. på kläderna.

Färgytor på utsatta föremål (bordsskivor, möbler, etc.) kan behandlas med antingen transparent eller mörkt vax, om ytan önskas få en patinaeffekt. Vaxet används för att ge skydd för målade ytor och underlätta användbarheten. Vaxet justerar även färgnyanser, ljust vax ger lite mörkare toner och mörkt vax skapar ett helt nytt urval av färger samt patinaeffekter.

Chalk Paint™ är lösningsmedelsfri, blyfri, luktfri och lämpar sig för alla typer av målning, bl. a. barnleksaker, eftersom den inte innehåller några skadliga ämnen. Annie Sloan Soft Wax innehåller lite lösningsmedel, men endast cirka en tredjedel av de belopp som tillåts. Vaxade barnmöbler och leksaker rekommenderas att torka minst 5 dagar, helst 3 veckor.

Eftersom färgen andas helt, är den ideal för ytor och applikationer, där det är viktigt att bibehålla ytornas andning: till exempel för traditionella föremål, gamla hus och på vintern ouppvärmda sommarstugor. Andande färger lämpar sig dock för alla nya ytor och passar bra för samtliga material.

Färgen är lämplig för både inom- och utomhusbruk. Det är viktigt att lämna föremål som står ute utan vaxning för fri ventilering.

Med Chalk Paint målarfärg kan man även skapa olika inredningseffekter inomhus, till exempel en gammal fransk 1700-talets atmosfär, patina och en mängd olika texturer mm. genom att torrpensla.

KURSER


På våra kurser får du lära dig ett antal olika tekniker som du kan använda på många objekt. Du kommer också att lära dig att använda färger på många sätt. Om våra kurser hittar du mer
information på www.malaetmore.fi.
Kurserna är också lämpliga för arbetskamrater eller vänner, för en
kvällsträff eller som en present, när gåvomottagaren vill lära sig och
uppleva något nytt.


Du kommer att upptäcka hur enkelt och bekvämt det är att måla med Annie Sloans produkter!